Røgsuger

Med en røgsuger kan du få det optimale ud af din brændeovn uden røggener. Er det vanskeligt at tænde op i din brændeovn, eller har du problemer med, at der kommer røg i stuen, når du tænder op eller åbner for at lægge mere brænde på, så bør du overveje en røgsuger.

En røgsuger kan også hjælpe til en hurtigere optænding i ovnen. Der er nemlig stor konkurrence om luften i en meget tæt bolig, og det sker tit, at brændeovnen ikke får tilstrækkelig luft. Med en røgsuger er du ude over dette problem, da den vil hjælpe din brændeovn med at få luft igen.  


ExodraftExodraft pakkeløsninger
Hvorfor skal der mekanisk røgsug til?

Som oftest skyldes problemer med optændingen manglende træk i skorstenen. Trækket bliver skabt i skorstenen på grund af forskellen mellem den høje temperatur i skorstenen og den lavere temperatur udenfor. Under optændingen er skorstenen stadig kold, hvorfor trækket er begrænset, og det derfor kan være svært at tænde op. 

Når du tænder op, er det derfor vigtigt at bruge tørt optændingsbrænde, og at du starter med små træstykker. På den måde kan ilden hurtigt få fat og udvikle den varme, der skal til for at skabe et godt skorstenstræk. 

Hvis ilden ofte går ud, kan det også skyldes dårligt træk i skorstenen. Det er skorstenens opgave at fjerne den røg, som brændeovnen skaber og samtidig tilføre den frisk luft. Et dårligt skorstenstræk kan også ses ved, at der kommer røg i stuen, når du vil genfyre. Det er endvidere vigtigt, at forholdet mellem brændeovn og skorsten er passende.  

Med et røgsug kan du afhjælpe alle disse problemer. Du kan igen benytte din pejs eller brændeovn uden at skulle bøvle med optændingsproblemer eller røg i stuen. Nu har du nemlig selv kontrol over trækket i din skorsten.  

Røgsugeren monteres ofte på toppen af skorstenen og skaber et undertryk, som sikrer, at røggasserne trækkes op gennem skorstenen i stedet for ud i stuen, hvilket giver et langt bedre indeklima. 

Bliv gode venner med din brændeovn igen

Det kommer ofte som en overraskelse for mange, at det der skulle være en hyggespreder i stuen kan udvikle sig til et stort irritationsmoment og i værste fald en ren forureningsbombe.Når hyggen spoleres af problemer med optænding, røg i stuen eller ild, der går ud, tror mange, at det er dem selv, der betjener brændeovnen forkert. Ofte er årsagen til problemerne dog manglende træk i skorstenen.

Gennem tiden er vores huse blevet tættere, bedre isoleret og med ventilation. Brændeovnene er samtidig blevet meget mere energieffektive, og disse faktorer tilsammen betyder, at det naturlige træk i skorstenen ikke er nok. Konsekvensen er ikke alene svær optænding, men også at dårlige partikler kan ske at komme ud i stuen.  

For 30 år siden accepterede vi mados i køkkenet, fordi mange ikke havde en emhætte. I dag er der ingen, der vil leve med mados i køkkenet, og på samme måde er der heller ingen, der behøver at leve med røg og sod i stuen på grund af et dårligt skorstenstræk. Et mekanisk skorstenstræk giver nemlig de samme fordele som en emhætte.

Der udvikles konstant på nye løsninger i forhold til, hvordan du bedst muligt kan optimere trækket i din skorsten. Hermed sikres du, at forholdet mellem din forbrænding og dit skorstenstræk kan hjælpes til at yde optimalt, hvis det ikke gør det af sig selv.  

Går du og overvejer, om din skorsten har behov for hjælp til at trække røgen ud og indføre frisk luft, så er du altid velkommen hos Hjørring Pejsecenter til en uforpligtende snak, hvor vores dygtige personale står klar til at tale om dine problemstillinger, og hvad der eventuelt kan være løsningen, eller du kan se vores udvalg her.