Klassiske brændeovne - Morsø 

I vores webshop finder du et bredt udvalg af klassiske Morsø brændeovne. Er den Morsø brændeovn, som du leder efter, ikke på vores webshop, så klik ind på morsoe.com og se hele sortimentet. Du er altid velkommen til at kontakte pejsen.com for råd og vejledening ved køb af brændeovn. Finder du en klassisk Morsø brændeovn, og er den ikke i vores webshop, så kan vi altid skaffe den hjem til dig.

En klassisk brændeovn fra Morsø er indbegrebet af kvalitet. Historien om Morsø Jernstøberi går helt tilbage til 1853. Virksomheden kom for alvor på landkortet, da de i 1915 fik tildelt det eftertragtede prædikat, Kongelig Hofleverandør, for deres fantastiske klassiske Morsø brændeovn. Senere, i 1969, blev titlen ændret til, Leverandør til Det Kongelige Danske Hof. Prædikatet betyder meget for virksomheden, som i mere end 160 år har spredt varme og hygge i de danske hjem og ikke mindst det danske Kongehus. Den klassiske brændeovn bidrager til øjeblikke af uforfalsket lykke, nærhed, hygge og tryghed. Nogle af de åbenlyse plusser ved en klassisk brændeovn fra Morsø er det tidsløse udseende, den håndfaste kvalitet og den mangeårige garanti. 

Støbejerns fantastiske egenskaber

Støbejern er et helt fantastisk materiale til vekslende temperaturer, da det har en termisk spænding. Resultatet er, at en Morsø støbejernsovn hverken slår sig eller bliver skæv efter opvarmning. Ydermere er støbejern modstandsdygtig over for gennembrænding. Godstykkelsen på det støbejern, der benyttes hos Morsø, sikrer, at din brændeovn holder længe på varmen. Støbejern har en høj evne til at fordele varmen, hvorfor varmen fra en støbejernsovn altid føles behagelig og er rar at være i nærheden af. 

Relancering af kvalitets ovne

Blandt de klassiske ovne er en af de mest elskede modeller, model 1126, som er designet af arkitekten Fister Bang. Den klassiske ovn er stadig tiltrækkende selv et kvart århundrede efter lanceringen – hvilket ikke siger så lidt om Morsøs evne til at forene funktionalitet og design. Fister Bang ovnen kan uden problemer opvarme store rum helt op til 150 m2.

Mange af de klassiske brændeovnsmodeller er relanceringer af tidligere støbejernsovne. Mange har blot fået et designmæssigt løft, så de klassiske Morsø ovne stadig fremstår nutidige og elegante i udtrykket. Vigtigst af alt er alle Morsø brændeovnene opdateret, så de opfylder alle de nyeste forbrændingsprincipper.

2B-serien har bibeholdt sit statelige udseende, som gør, at brændeovnene passer perfekt til patricier- og herregårdsstil. Den imponerende stråleovn er rig på Morsøs velkendte ornamentik med egern og egeløv.

Har du forelsket dig i en klassisk brændeovn fra Morsø, som du ikke kan finde i vores sortiment, kan vi hos Hjørring Pejsecenter bestille din drømmeovn hjem - uden problemer. Du kan se alle Morsø modeller her.

Har du spørgsmål eller brug for vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 98 90 98 46, hverdage mellem 10.00-17.30.