Gode råd og nyttig viden


Før du vælger
Vælg en ovn der passer designmæssigt til hjemmet og jeres smag. Selvom ovnen er dyrere end forventet er de sidste penge som oftest givet godt ud, fordi man får lige den ovn man bedst kan lide og derved kan der opnås en større tilfredshed.

Find en god placering i hjemmet så man får optimal udnyttelse og synsmæssigt billede af ilden. Har du en eksisterende skorsten spørg da forhandleren til råds om evt. fordele og ulemper ved denne placering.

Du skal sikre dig at den ovn du vælger lever op til de forventninger du har til kvaliteten, konstruktionen og er udført i gode materialer. Der er mange svært synlige forskelle på ovne. Se blot på vægttabellen, eller spørg forhandleren om det konstruktive, og ikke mindst finish.

Det er vigtigt at vide, hvordan de forskellige ovntyper fungerer så du får den bedste oplevelse af ilden og den ovn der funktionsmæssigt passer til dine ønsker.

For at udnytte brændet bedst muligt er det vigtigt at fyre korrekt. Spørg forhandleren om fyringsteknik og optænding.

Det er vigtigt altid at have tørt brænde. Tørt brænde har den største varmeafgivelse og er nemmere at få ild i. Ved fyring med vådt brænde bruges alt brændets energi til at få vandet ud af brændet og ud gennem skorstenen, hvor der også dannes løbesod.

Skal du selv installere ovnen skal du sætte dig ind i reglerne for installationen. Installation af brændeovn kræver ikke byggetilladelse men skal derimod godkendes af den lokale skorstensfejer før den tages i brug.

Køb ovnen det sted, hvor du mener du får den bedste rådgivning og service, så du er tilfreds med handelen.

Skal du have ovnen installeret af forhandleren skal du være opmærksom på om opgaven kan udføres som du ønsker det. Det er ikke altid slutbeløbet der skal være det afgørende for en handel, men også, hvilket stykke arbejde der leveres, og sidst men ikke mindst hvilket service niveau forhandleren kan tilbyde.